FİLELİ SIVA

Telefon

05426992024

Adres

Yazıcızade Mahallesi General Dursun Bak Caddesi No: 25 /Gelibolu /Çanakkale

FİLELİ SIVA

Mantolama, Isı Yalıtımında fileli sıva uygulaması sedece tek kat olarak kat ve son kat olarak 2 aşamada yapılır.
İlk kat sıva, dübelleme imalatından sonra uygulanmalıdır. Sıva yapılacak yüzeyin sıcaklığı +5°C ~ +35°C arasında olmalı, yüzey sıcaklığı +35°C den daha çok ise sıva çok acele suyunu kaybedeceğinden program yapılmamalıdır. Sıva ilk 24 saat içersinde yağmurdan korunmalıdır.

Sıva filesi, yüksek alkali dayanımına sahip fiber cam elyafın iplik durumuna getirilerek ardından dokunması ve tutkal reçine ile kaplanarak renklendirilmesi ile elde edilen taşıyıcı donatı malzemesidir. Sıva filesi mantolama gereken yapılarda dış ve iç cephelerinde kullanılır. Aynı vakitte sıva filesi zemin ve tavan yalıtımlarında sıcak ve soğuk iklim şartlarına karşı oluşturulan izolasyon uygulamalarında donatı taşıyıcı malzeme olarak kullanılır.

 

FİLELİ SIVA TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANA BAŞLIKLAR

1. Fileli sıva öncesi yüzey hazırlığı

2. Fileli sıva uygulaması

 

1.FİLELİ SIVA ÖNCESİ YÜZEY HAZIRLIĞI
 

1.1 Bina cephelerine iskele kurulacaktır. Cepheye monte edilecek çelik dübellere vidalanan demir tijlerle iskele ayakları birbirine kelepçelenerek sabitlenecektir

1.2 Yüzey komple temizlenecektir.Yıkama ile kir ve yağlanma, kabaran boyalar, zayıflamış ve özelliğini yitirmiş sıva tabakaları yüzeyden uzaklaştırılacaktır. Gerekli bölgelerde mekanik müdahaleler yapılacaktır.

1.3 Yüzey temizliği sonrasında ortaya çıkacak olan demir donatılar paslanmaya karşı EPOKSİ BOYA ile boyanacaktır ve üzeri aderansı yüksek tamir harçları ile onarımı yapılacaktır.

1.4 Yüzey temizliği sonrasında açığa çıkacak olan derin ve kılcal çatlaklar aderansı yüksek tamir haçları ile onarılacaktır. Çatlağın ebadını ve derinliğine göre İNCE ve KALIN yapılı tamir harçları kullanılacaktır.

1.5 Tüm pencere kenarları ısı ve su kaçağını önlemek amacı ile POLİÜRETAN MASTİK ile yalıtım yapılacaktır.

 

2. FİLELİ SIVA UYGULAMASI
 

2.1 Fileli sıva için uygun yüzey elde edildikten sonra, zeminle birleşerek su kaçaklarını önleyecek şekilde işlem yapılacaktır.
2.2 Fileli sıvada yönetimin belirtmiş olduğu marka ve malzeme kullanılacaktır.

2.3 Fileli sıva işleminde cephedeki kaçıklıklar minimum seviyeye indirilecektir.

2.4. Fileli sıva tüm yaşam alanlarına boşluk kalmayacak şekilde sıva harcı sürülerek cepheye uygulanacaktır.

2.5 Pencere kenarlarında çatlama oluşmasını önleme amacı ile dolgu yapılıp bir bütün olarak pencere köşelerine pencere köşelerinde ayrıca bina iç ve dış köşelerinde düzgün birbiri üzerine bindirilerek derz oluşması önlenecektir.

2.6 Fileli sıva işleminin ardından gerekli kuruma süresi beklendikten sonra dekoratif yapılacaktır..

2.7 Bina üst kotundan başlayarak sıva işlemi yapılacaktır. Yalıtım sıvaları çelik mala ile cepheye uygulanacak. Sıva henüz kurumadan üzerine donatı filesi (160gr/m2) yerleştirilecek ve çelik mala ile sıvanın içine gömülecektir. Donatı filesi yüzeye yakın olacaktır.

2.8 Astarlama işleminden sonra çimento esaslı 2mm dane çaplı dekoratif kaplama çelik mala ile yüzeye uygulanacak ve ardından plastik tabanlı malalar ile dekoru verilecektir. BU AŞAMA ÇOK ÖNEMLİDİR. Mutlak suretle çalışan ekip altlı üstlü çalışmalı ve -5 ile +30 derece arasında uygulama yapılmaya özen gösterilmelidir.